Wat is User Adoption?

Wat is User Adoption?

Samen met onze SharePointpartner gaan wij met onze klanten de SharePointimplementatie aan. Met User Adoption richten wij ons voornamelijk op de functionele implementatie, niet de technische implementatie. We zorgen dat SharePoint naar tevredenheid gebruikt gaat worden, op de manier waarvoor dat het is ingericht, dat is ons doel.

User Adoption bestaat uit een aantal producten om SharePoint zo vloeiend mogelijk te integreren in de organisatie. Een product is een plan, activiteit en/of een tastbaar product. Deze producten richten zich met name op de uitvoerende laag in de organisatie hiërarchie, de (eind)gebruikers. Alle producten hebben tot doel dat de (eind)gebruikers SharePoint omarmen.

Het succes van SharePoint hangt immers voor het grootste deel af van de gebruikers!

Gebruikers verbinden met SharePoint

Onderdeel van User Adoption is de Widget; een duidelijk herkenbare tab aan de rechterrand van iedere SharePoint-pagina. Met één klik op deze tab krijgt de gebruiker een uitschuifbaar formulier met de volgende functionaliteiten:

  • Uitleg over de site
  • Mogelijkheid om feedback te geven
  • Inzicht in wie eigenaren van de site zijn om direct contact op te nemen

De Widget is beschikbaar op elke SharePoint-pagina en is bedoeld om de betrokkenheid van User Adoption te verhogen en het businessproces te verbeteren.

Hoe werkt User Adoption?

Gebruikers zien korte, praktische richtlijnen en instructies op de sites of pagina’s waarop zij werken. Deze instructies zijn zichtbaar via dynamische links. Werken ze bijvoorbeeld op een projectsite, dan zien ze de richtlijnen over het werken in een project. Over wat er wordt verwacht van de medewerkers en hoe SharePoint hierbij kan helpen. Door duidelijkheid en instructies te geven op het moment zelf – ‘on the job’ dus – maakt de User Adoption Kit het werk eenvoudiger en efficiënter. De instructies gaan niet over de werking van SharePoint, maar over uw businessprocessen en hoe SharePoint daarbij ondersteunt en verbindt.

Voordelen User Adoption Kit

  1. Met één klik duidelijke richtlijnen en instructies, in plaats van onoverzichtelijke, papieren handboeken
  2. Eenvoudige invoering van nieuw beleid, met praktische richtlijnen en instructies
  3. Uw Helpdesk en Key-users worden ontlast
  4. Medewerkers krijgen direct antwoord op vragen, die op dat moment spelen
  5. Direct feedback geven aan de verantwoordelijke collega

Wilt u meer weten over hoe u een succesvolle implementatie van SharePoint kunt uitvoeren? Neem dan contact met ons op.